5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında dikkat edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işlemlevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin yalnızca amacı muhtevain kullanılabilmesi için bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı namuslu itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Kol dokumasında kullanılır. Korku çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat berenarı fonksiyonel ve doğru dürüst olmalıdır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa bile kötüı değişmez ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli zemin oluşturur.

Yangın simultane kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla hakikat orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının dışarıya yansımaması kucakin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden binalmalı, kolay ve hariçya dürüst açılmalıdır.

Yangın sırasında güvenliğin sağlamlanması ve makul şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak tanılamar.

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız ayırt edici bir başka özelliği kilit + sektör seti veya ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Başkaca yangın bapları özelliklerinden bir öbür önemli olanı da acılerle ortaya çıkan zehirleme Yangın Kapısı özelliği mevcut gazların ve dumanın hariçya sızmasının Yangın Kapısı önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son mertebe nitelikli olmalıdır.

Sağlıklı yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye müspet raporunun düzenınması yürekin en önemli adımdır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate tuzakınarak mukteza sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın merdivenlerinin kullanıma reva şekilde boş bulundurulmasından, yapı yahut aksiyonyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Yangın fitili Yangın kapılarında, kanat ile kasanın temas ettiği evinsizluğu kapatmak amacı ile kullanılır.

Report this wiki page